Open Deur Open Gym

De Open Deur was een feest van jewelste. De trainingen waren tof, soms intens, best vaak grappig en aanstekelijk voor meer! Ondertussen kon je ook chillen langs de zijlijn met een drankje of hapje, vrij klimmen of slacklinen of meer info vergaren over Open Gym aan onze infostand. 's Avonds strekten we de benen op de boksring, die even werd omgetoverd naar een dansvloer!

Omdat de bouwwerken onder de brug stilaan ten einde liepen, was het volgens ons hoog tijd een evenement te organiseren waarin de Leuvenaar werd uitgenodigd op ons sportpark. Open Gym is niet langer een werf, en daar wouden we mee naar buiten komen. Vandaar: een Open Deur!

Aan de nieuwe lezer specificeren we graag nog eens ons motto: Open Gym bouwt sportconstructies uit herbruikt materiaal, zo ecologisch en circulair als maar kan. De bouw wordt gedragen door vele handen. Door sporters, voor iedereen! We willen hiermee een plek aanbieden waar elke Leuvenaar zich fysiek en mentaal kan ontplooien.

Ons sportpark konden we niet zomaar op poten stellen. We ontvingen van Tofsport een beurs die onze bouw mede mogelijk maakte. Vandaag bieden we drie sportcompartimenten aan: een krachttrain-unit, een multifunctionele boksring en drie boulderconstructies. Daarnaast hebben we een uitleendienst, waarin je drankjes kan verkrijgen, en sportmateriaal kan uitlenen (prijsloos). Naast ons vast sportpark onder de brug, hebben we twee verplaatsbare constructies die je in de zomer kon terugvinden in Heuvelhofpark, de Bruul (staat er tot eind december 2018), aan op de sociale campus van de KU Leuven en in april op het Existenz-festival.

Het openingsfeest was voor ons een symbolische mijlpaal. We keken terug op wat van eind 2016 tot zomer 2018 allemaal gebeurde, en stellen ons park voor in de toekomst graag open aan het brede publiek. We wouden de Leuvenaar kennis laten maken met onze werking. Onze partners waren aanwezig zijn om een praatje te slaan, of om workshops bij te volgen. We're All Athletes, Fightclub Leuven, Jelle Symons van Leuven Capoeira gaven initiatielessen, WOWFood voorzag ons van een heerlijke catering van surpluseten en via OXFAM-wereldwinkel voorzagen we dranken.

Volg onze Open Agenda en sociale media ('Open Gym Leuven') om op de hoogte te blijven van de gratis lessen die we in de toekomst aanbieden. Je kan erg makkelijk een account aanmaken op onze Open Agenda, om je in te schrijven voor lessen. Open Gym wil haar infrastructuur aanbieden aan externe organisaties die werken met Leuvenaars die een duwtje in de rug kunnen gebruiken. Indien uw organisatie daar volgens u toe behoort, kan je ons steeds even contacteren om te bespreken of we samen iets op poten kunnen zetten.

Tot op Open Gym!

OG-crew