Open Deur Open Gym 2.0

6 april is het dik feest. We lanceren het gratis wekelijks sportaanbod met een 10tal initiatielessen, dj's, food, drank, ..., en een hoop neig volk. Sport dit jaar mee met ons en streef mee naar onderlinge gelijkheid, naar een stad met minder afval en een gezonde levensstijl.

Beste Open Gym'er,
buurtbewoner,
toevallige bezoeker van onze website,
Leuvenaar en niet-Leuvenaar,

Voor onze introductie te doen van ons groots evenement op 6 april, vertel ik u graag nog eens waar Open Gym nu net voor staat. Want wat we doen, doen we niet voor niets:

Open Gym is een werking die sportinfrastructuur bouwt en ten gebruike stelt van het brede Leuvense publiek. We zijn een vrijwillige organisatie met een doel: we willen opkomen voor de integratie van Leuvense minderheidsgroepen, subtiel sensibiliseren over het hergebruik van materialen en we promoten een gezonde levensstijl. Hoe doen we dit? We werken met vele handen. We gebruiken sport als middel en we zijn met een grote groep sporters inspraak hebben in de werking en die hier en daar helpen in de organisatie. Het gevoel van verantwoordelijkheid en eigenaarschap is zeer belangrijk om de werking te laten dragen. Ons vast park is gevestigd onder het E314-viaduct te Wilsele, hebben een kleine pop-up constructie in het Bruulpark en werken momenteel aan een sporthal aan de Stelplaats (klaar begin mei).

Nu, ter zake! Om in te zetten op integratie en sensibilisatie, komen we vanaf 6 april naar buiten met een gratis wekelijks sportaanbod. Wekelijks zal je lessen kunnen volgen in kickboks, klimmen, krachttraining en yoga. Om dit programma te introduceren, organiseren we zaterdag 6 april onze tweede Open Deur. Op de Open Deur kan je daarom in contact komen met tal van workshops en met de lesgevers van ons sportaanbod. Er is voor ieder wat wils. Voor de durvers onder ons voorzien we kickboks en klimsessies. Geniet je liever van een rustige sport, dan is Pilates of yoga misschien wel wat voor jou! We starten de dag om 14 uur en eindigen om 20 uur.

Meer informatie en het workshopschema vind je binnenkort op onze Open Agenda op onze website. Kom zeker een kijkje nemen en wie weet vind je via een van onze workshops wel de weg naar een nieuwe sport. Als we na al dat sporten dorst of honger krijgen is dat geen probleem! (H)eerlijke vegan hapjes en drankjes zullen niet ontbreken. Bovendien zal de namiddag worden opgevrolijkt door de muziek van plaatselijke dj’s! Kortom, ook voor sportliefhebbers die voornamelijk houden van supporteren zal deze namiddag goed gevuld zijn.

Wij zijn er van overtuigd dat de Open Deur een memorabele dag wordt met een warme sfeer! En dat, ongeacht het weer.

Tot op 6 april. En erna!

Voor specifiekere vragen kan je altijd bij ons terecht via onze mailbox.

Veel groeten,
Gil, Axel en de rest van het Open Gym team