Gedeeltelijke Open Gym (covid-19 en wegenwerken)

Na enige turbulente maanden waarin we onze verantwoordelijkheid moesten nemen, kunnen we opnieuw open. We houden zo sterk mogelijk rekening met de maatregelen omtrent Covid-19, zodat we het virus samen overwinnen. UPDATE: door de werken aan de brug, is Open Gym tot 24.07 ook enkel open tussen 19u en 7u!

UPDATE:
Door de werken onder de brug, zullen we wat verhinderd worden tijdens het sporten. We willen immers dat iedereen veilig blijft, zowel de sporter als de aannemer zelf die de werken uitvoert. Om die reden kwamen we samen met hen en met de stad overeen, dat we tot 24.07 enkel open zijn tussen 19u en 7u (en dat elke dag van de week). We houden ons hier strikt aan. We zijn hen immers dankbaar dat ze de brug boven ons in eren houden.

Dag sporter, sympathisant, ouder, vriend of toekomstige vriend,

Covid-19 gooide in maart behoorlijk wat roet in ons eten. We hadden grootse en smaakmakende plannen. Snel merkten we dat het niet echt verantwoordelijk was om Open Gym nog open te houden. Het werd even Gesloten Gym. We moesten die verantwoordelijkheid nemen. Open Gym is immers door sporters, en voor iedereen. Die sporters overleven dat virus ogenschijnlijk wel, maar niet iedereen in de bubble van die sporters. We nemen het virus daarom wel echt serieus.

Samen met de sportdienst en onze sporters zochten we nu naar een manier om verantwoord te heropenen. Volledig opnieuw open is niet de slimste zet, daar we wel wat volk verwachten. We gaan daarom voor een Gedeeltelijk Open Gym: constant open, maar tijdens de drukke uren proberen we onze sporters in te schakelen voor permanentie en mogen er maar een x aantal personen tegelijkertijd sporten. Exacte aantallen staan aangeduid per sporttoestel.

De sportlessen die we geven zijn volledig conform de ondertussen welgekende regels van een goed huisvader. We gaan uit van onze individuele verantwoordelijkheidszin. Zo kan Open Gym zijn wat het nu is, en zo zullen we het virus ook aanpakken: de huidige regels zien we als richtlijnen, die ons ondersteunen bij het voorkomen dat de risicogroepen in onze kringen lijden.

Let's go for it! Vanaf de week van 15 juni, start opnieuw ons wekelijks lesaanbod. Vanaf dit jaar met een tienbeurtenkaart (1 euro per les, ofwel 10 euro per tienbeurtenkaart), te verkrijgen bij de lesgever. Kijk voor meer info naar onze Open Agenda op www.opengym.be, en, probeer eens een les uit! De eerste les is zeker gratis. En wie het niet kan betalen omwille van financiƫle moeilijkheden, geeft dat best even aan bij de lesgever. Die hoeft bij ons niet te betalen voor een les!

Peace'n Positivism,
De Open Gym-crew